طرز تهیه سوپ جو با گوشت چرخ نموده، گوسفندی، گاو و بوقلمون
به گزارش وبلاگ دیجی سافت، سوپ جو از جمله غذاهای ساده با کاربردهای مختلف است. سوپ جو پرک ساده را می توانیم در هنگام بیماری به عنوان یک غذای بسیار مفید و انرژی بخش مصرف کنیم، یا آن را در انواع مختلفی مثل سوپ جو پرک مجلسی با شیر و بدون شیر یا سوپ جو با شیر و خامه برای پیش غذای مهمانی ها در نظر بگیریم. در این مطلب طرز تهیه سوپ جو با گوشت را آموزش داده و انواع مختلف آن مثل سوپ جو با گوشت چرخ نموده، سوپ جو با گوشت گوسفندی، سوپ جو با گوشت گاو و بوقلمون را آنالیز می کنیم.
مواد لازم برای طرز تهیه سوپ جو با گوشت
- جو پوست کنده یا پرک 1 پیمانه
- گوشت چرخ نموده یا ماهیچه گاو یا گوسفند 350 گرم
- پیاز میانه 1 عدد
- کرفس 1 تا 2 ساقه
- هویج میانه 2 عدد
- جعفری تازه 50 گرم
- رب گوجه فرنگی (در صورت تمایل) 1 قاشق غذاخوری
- برگ بو 1 عدد
- آب جوش 4 پیمانه
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
مراحل طرز تهیه سوپ جو با گوشت
1. تفت دادن مواد سوپ جو
برای درست کردن سوپ جو با گوشت خوشمزه، ابتدا باید تمام مواد را باهم تفت بدهید. برای این کار، پیازها را به صورت درشت خرد نموده و با کمی روغن، روی حرارت قرار بدهید. پس از تغییر رنگ پیازها، گوشت را به قابلمه اضافه کنید. چنانچه از گوشت چرخ نموده استفاده می کنید، آن را کاملا له کنید تا به صورت گلوله گلوله باقی نماند. بعلاوه اگر از گوشت تکه ای استفاده می کنید، تمام طرفین آن را خوب تفت بدهید تا تغییر رنگ داده و به رنگ خاکستری دربیاید.
چنانچه دوست دارید سوپ جو قرمز داشته باشید، در این مرحله می توانید رب گوجه را هم به ترکیب اضافه نموده و تفت بدهید.
پس از عوض شدن رنگ گوشت، هویج ها را هم پوست کنده، به صورت حلقه های درشت خرد نموده و به همراه جوی پوست کنده از قبل خیس شده و ادویه ها به قابلمه اضافه کنید.
2. اضافه کردن آب
پس از اینکه تمام مواد سوپ شما با هم تفت خورده و از حالت خامی درآمدند، نوبت به اضافه کردن آب جوش است. بعلاوه یک عدد برگ بو را هم برای گرفتن بوی زهم گوشت، به مواد اضافه کنید.
صبر کنید تا آب قابلمه به جوش بیاید سپس شعله را روی حالت میانه رو به کم قرار داده و اجازه بدید تا سوپ شما پخته و جا بیفتد.
اگر از گوشت چرخ نموده استفاده می کنید، سوپ شما پس از گذشت تقریبا یک ساعت و نیم آماده می شود. اما چنانچه از گوشت تکه ای استفاده می کنید، باید زمان بیشتری را برای پختن گوشت ها در نظر بگیرید.
3. میکس کردن مواد
پس از اینکه سوپ جو با گوشت شما پخت، نوبت به میکس کردن مواد سوپ می رسد. مواد درشت سوپ شامل جو، پیاز، کرفس و هویج را از قابلمه خارج نموده و در یک غذاساز ریخته و پوره کنید سپس ترکیب پوره شده را مجددا به قابلمه اضافه کنید تا یک سوپ یکدست و غلیظ داشته باشید.
نکته: این مرحله اختیاری است و چنانچه دوست نداشتید، می توانید سوپ را بدون میکس کردن سرو کنید. در این صورت، بهتر است مواد را از ابتدا به تکه های کوچک تر خرد کنید.
در هنگام سرو این سوپ، برگ بو را از قابلمه خارج نموده و روی آن را با جعفری ساطوری خرد نموده تزیین کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه سوپ جو با گوشت
تهیه سوپ جو یکی از کارهایی است که خیلی راحت می توانید در منزل انجام دهید اما خوب است به نکات مهم آن که در ادامه آمده است هم دقت کنید تا حاصل کارتان یک سوپ مجلسی خوشمزه باشد.
استفاده از انواع گوشت برای تهیه سوپ جو
برای تهیه سوپ جو می توانید از انواع گوشت بهره ببرید. پس خیلی ساده و با توجه به مواد موجود خود آن را تهیه کنید. اگر گوشت چرخ نموده یا گوشت تکه ای دارید قرمز دارید خیلی ساده مثل روش بالا از آن بهره ببرید.
تفاوت تهیه سوپ با گوشت گاو و گوسفند هم تنها به طعم و مزه این گوشت ها برمی شود. بنابراین با توجه به سلیقه و ذائقه خود می توانید از یکی از این دو گوشت یا ترکیب این دو بهره ببرید.
البته تهیه سوپ با گوشت مرغ هم جایگزین خوبی برای گوشت قرمز است. طرز تهیه سوپ جو با مرغ را در کتاب کاله بخوانید.
طرز تهیه سوپ جو با گوشت بوقلمون
روش تهیه سوپ جو با گوشت بوقلمون، مشابه دستور بالاست. چنانچه از گوشت بوقلمون چرخ نموده استفاده می کنید، مدت زمان حدودا یک ساعت و نیم را برای پخت سوپ در نظر بگیرید و چنانچه از ران یا سینه بوقلمون استفاده می کنید، مدت زمان پخت غذا را بیشتر کنید.
از این غذای مقوی می توانید برای بهبودی از مریضی خود یا اعضای خانواده تان، یا به عنوان یک شام سبک و خوش طعم ویژه شب های سرد زمستان لذت ببرید.
استفاده از انواع جو برای تهیه سوپ جو
انتخاب نوع جو، تاثیر مستقیمی بر طعم و بافت سوپ دارد. بعضی از افراد، جو پرک را ترجیح می دهند چون زود می پزد. در حالی که بعضی دیگر، طعم جو پوست کنده را بیشتر می پسندند.
نوع جو | ویژگی ها | کاربرد در سوپ |
جو پوست کنده | دانه های درشت، لعاب دهندگی بالا، زمان پخت طولانی | سوپ های غلیظ و سنتی |
جو پرک | دانه های خرد شده، زمان پخت کوتاه، لعاب دهندگی کمتر | سوپ های سریع و آسان |
جو دوسر | دانه های ریز، فیبر بالا، طعم ملایم | سوپ های کرمی و رژیمی |
استفاده از قارچ در سوپ جو
یکی از گزینه های خوب که حتی می تواند جایگزین گوشت سوپ جو شود، قطعا قارچ است. بنابراین اگر دوست دارید سوپ جویی گیاهی داشته باشید می توانید از قارچ بهره ببرید.
استفاده از شیر برای تهیه سوپ جو
اگر دوست دارید نوع متفاوتی از سوپ جو را تهیه کنید. می توانید رب را حذف نموده و آن را با شیر و خامه تهیه کنید. به این ترتیب سوپ شما هم از لحاظ رنگ و هم مزه متفاوت خواهد بود. طرز تهیه سوپ جو با شیر را می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
منبع: کتاب کاله