خواص بی نظیر شیر برای سلامت بدن
به گزارش وبلاگ دیجی سافت، شیر اولین ماده غذایی به دست آمده از پرورش دام بوده که وارد برنامه روزانه غذایی انسان شده است. در زمان حال هم با گذشت سال های بسیار زیاد، این محصول طبیعی، جای بیشتری را در سفره غذایی انسان باز نموده است. بعلاوه دانشمندان با کشف بیشتر خواص شیر باعث استفاده بیشتر آن در سال های اخیر شده اند. در ادامه به بعضی از خواص بی شمار شیر اشاره می کنیم.
شیر یکی از خوردنی ها و نوشیدنیهایی بسیار مفید بوده و همیشه به عنوان یک وعده غذایی کامل بشمار می آید. شیر در کتب مذهبی به نوشیدنی بهشتی معروفیت دارد.. این نوشیدنی گوارا برای انسان غذایی کامل و حیات بخش است چرا که حاوی همه مواد غذایی و ویتامین های مورد احتیاج بدن است. خواص خوردن شیر برای سلامتی بسیار گسترده بوده، تقویت و حفظ سلامت استخوانها و دندان ها، ایجاد آرامش و یاری به خواب راحت، یاری به سلامت پوست و مو، کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت نوع 2و در نهایت تقویت سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماری ها از خواص خوردن شیر است. بعلاوه سایر لبنیات مفید نیز از شیر تهیه شده که هریک خواص و فواید مختص به خود دارند.خواص خوردن شیر (طبیعت و خواص درمانی)طبع شیر از دیگاه طب سنتی معتدل بوده، مصرف آن برای همه سنین و هر مزاجی مفید است. بعضی از مهم ترین خواص خوردن شیر عبارتند از:
خواص خوردن شیر برای بچه ها و نوجوانان بسیار گسترده بوده، یاری به رشد کودک، تامین احتیاجهای غذایی و تقویت و استحکام استخوان بندی کودک از مزایای مصرف شیر به وسیله بچه ها است. متخصصان تغذیه نوشیدن 2 لیوان شیر در روز را برای بچه ها توصیه می نمایند.
خواص شیر برای حفظ سلامت و زیبایی پوست شامل، کاهش چین و چروک پوست، افزایش لطافت و نرمی پوست، پاکسازی پوست صورت و از بین بردن سلولهای مرده پوست، کاهش و التیام سوزش پوست در اثر آفتاب سوختگی و آلودگی هوا از خواص خوردن شیر برای پوست است.
خوردن شیر به درمان افسردگی، برطرف بدخلقی و احساس خستگی و داشتن خواب راحت یاری می نماید. به طور کلی شیر حاوی تریپتوفان (یک نوع اسید آمینه) بوده که به خواب راحت یاری می نماید. این ماده باعث تحریک سروتونین و ملاتونین در بدن و در نتیجه ایجاد آرامش و خواب راحت می گردد. بنابراین برترین زمان خوردن شیر، قبل از خواب شبانه است.
شیر از مواد غذایی است که همراه با بعضی از خوراکی های دیگر خواص درمانی آن چند برابر شده، و اثرات مفیدی برای سلامت خواهد داشت. از آن جمله خواص شیر موز، شیر و عسل، شیر و خرما و ... است. البته توصیه هایی نیز در خصوص مصرف شیر با سایر غذا ها وجود دارد، به عنوان مثال، در صورتی که فرد شیر می نوشد حتما یک ساعت بعد از آن سراغ غذاهایی که از گوشت و تخم مرغ تهیه شده، نرود و در صورتی که گوشت یا تخم مرغ میل کرده به مدت 3 ساعت صبر کند تا این غذا هضم گردد و پس از آن شیر بنوشد تا بتواند از خواص آن بهره مند گردد.
نوشیدن شیر برای لاغری و کاهش وزن مفید بوده، ضمن اینکه موارد مورد احتیاج بدن را تامین میکند از بروز چاقی نیز پیشگیری می نماید.
رشد و سلامت استخوان ها، پیشگیری از پوکی استخوان، آرتروز و ... از دیگر خواص خوردن شیر است.
مصرف شیر برای سلامت دندان ها بسیار مفید بوده، پروتئین موجود در شیر به عنوان یک محافظ از مینای دندان عمل می نماید و از پوسیدگی دندانها پیشگیری می نماید.
مصرف شیر از بروز بیماری های قلبی عروقی تا حد زیادی پیشگیری کرده، کلسیم موجود در آن، سطح بالای کسترول خون را کاهش می دهد.
به طور کلی تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری ها، مبارزه و پیشگیری از سرطان از مهمترین خواص خوردن شیر است. تحقیقات پژوهشگران نشان داده، کسانی که روزانه 5/1 لیوان شیر میل می نمایند، خطر مبتلا شدن آن ها به سرطان و بیماری های خطرناک بسیار کمتر از افرادی است که در هفته کمتر از 2 لیوان شیر مصرف می نمایند.
ارزش غذایی شیربخش قابل توجهی از شیر را آب تشکیل می دهد، املاح و مواد معدنی موجود در شیر شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم و منیزیم است. بعلاوه شیر سرشار از ویتامین های کا، ث، د، ویتامینهای گروه ب شامل ب1، ب6 و ب12 است. اسید سولفیک، نیاسین، پروتئین، لاکتوز و چربی از دیگر مواد موثر و ترکیبات موجود در شیر است. البته ذکر این نکته لازم است که شیر حیوانات مختلف در میزان و ترکیب مواد مختلف با یکدیگر متفاوت بوده، حتی در یک حیوان به خصوص نیز میزان هریک از مواد مورد اشاره بر حسب نوع تغذیه و عامل دیگر تغییرپذیر است.
جدول ارزش غذایی شیر
موارد احتیاطی و منع مصرف خوردن شیردر بعضی از افراد حساسیت به لاکتوز شیر وجود دارد. آلرژی به شیر گاو می تواند علائمی مانند خس خس سینه، اسهال و استفراغ، و در حساسیت های شدید، حالتی شبیه به آسم، اگزما (بثورات خارش دار)، رینیت (التهاب در بینی)، ناراحتی دستگاه گوارش و بعلاوه خونریزی و ذات الریه ایجاد گردد و حتی آنافیلاکسی (یک واکنش فوق حساسیتی بالقوه کشنده) ایجاد کند.
زیاده روی در مصرف شیر به علت تجمع کلسیم در بدن، باعث یبوست، سنگ کلیه و یا نارسایی کلیه می گردد و ممکن است این خطر زمانی که مصرف مکمل های کلسیم مصرف می شوند نیز بیشتر ایجاد گردد.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون