هوشنگ ابتهاج درگذشت ، سرانجام یک قرن شاعری
به گزارش وبلاگ دیجی سافت، یلدا ابتهاج، دختر هوشنگ ابتهاج (سایه) در صفحه اینستاگرام خود از درگذشت این شاعر نامی اطلاع داد.
به گزارش وبلاگ دیجی سافت، یلدا ابتهاج دختر امیر هوشنگ ابتهاج (سایه) در صفحه اینستاگرام خود از درگذشت این شاعر نامی اطلاع داد و نوشت: بگردید ، بگردید ، درین خانه بگردید درین خانه غریبید ، غریبانه بگردید
سایه
سایه ما با هفت هزارسالگان سربه سر شد.
- ببینید | سایه دلتنگ غروبی خفه بود... | گوشه ای از شعرخوانی ابتهاج
هوشنگ ابتهاج مشهور به سایه شاعر و پژوهشگر ادبی بزرگ ایرانی در اسفند 1306 در رشت به جهان آمد و در آلمان درگذشت. اوبه هنگام مرگ 94 سال داشت.
- ببینید | به یاد سایه، شاعر ارغوان
ابتهاج اواخر تیر به علت نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان بود.
امیر هوشنگ ابتهاج روز یکشنبه 6 اسفند 1306 شمسی در رشت به دنیا آمد. پدرش آقاخان ابتهاج از مردان سرشناس و مدتی رئیس بیمارستان پورسینای این شهر بود.
پدربزرگ او یعنی ابراهیم ابتهاج الملک گرگانی و مادربزرگش اهل رشت بود.
منزل شخصی سایه در سال 1387 با نام خانه ارغوان به ثبت سازمان میراث فرهنگی رسیده است. علت این نام گذاری وجود درخت ارغوان معروفی در حیاط این خانه است که سایه شعر معروف ارغوان خود را برای آن درخت گفته است.
او هم مانند دیگران شاعران معاصر نیما همانند شهریار در ابتدا سعی کرد تا راه نیما را دنبال کند؛ اما پس از مدتی راه خود را از شعر نیمایی جدا کرد و تنها به سرودن غزل پرداخت.
دوره تحصیلات دبستان را در رشت و دبیرستان را در تهران گذراند و در همین دوران در سال 1325 اولین دفتر شعر خود را با نام نخستین نغمه ها منتشرکرد که سبکی کلاسیک دارد.
از سال 1350 تا 1356 شمسی سرپرست برنامه گل ها در رادیوی ایران (پس از کناره گیری داوود پیرنیا) و پایه گذار برنامه موسیقایی گلچین هفته بود.
از مهم ترین آثار او تصحیح غزل های حافظ با عنوان حافظ به سعی سایه است که نخستین بار در سال 1372 به چاپ رسید او سال های زیادی را صرف پژوهش و حافظ شناسی نموده که این کتاب حاصل کوشش بی وقفه و عشق او به لسان الغیب غزلسرای بزرگ بوده است که در مقدمه آن را به همسرش پیشکش نموده است.
سراب اولین مجموعه شعر اوست که با مضامین شعر نو سرود شده است. گرچه قالب شعرش همان چهارپاره است اما با مضامینی از جنس غزل و بیان احساسات و عواطف شخصی، واقعی و طبیعی بوده است.
مجموعه شعر بعدی اش با نام سیاه مشق، با وجود اینکه پس از سراب منتشر شد، شعرهای سایه را در سال های 1325 تا 1329 در خود جای داده است. در این مجموعه، سایه تعدادی از غزل های خود را منتشر کرد و مهارت اعجاب انگیز خود را در سرودن غزل نشان داد. تا جایی که گروهی از منتقدین تعدادی از غزل های او در این مجموعه را از برترین غزل های دوران معاصر به شمار می آورند.
بانگ نی ، تاسیان ، آینه در آینه ، پیر پیرنیان اندیش ، یادگار خون سرو و راهی و اهی از دیگر اثار این شاعر برجسته ایرانی است.
منبع: همشهری آنلاین