سالم ترین ظرف غذاخوری چه ظرفی است؟
به گزارش وبلاگ دیجی سافت، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی معاونت غذا و دارو خراسان شمالی گفت: ظروف چینی در مقایسه با ظروف بلوری مقاومت حرارتی بالاتری دارند بعلاوه ظروف اوپال که در واقع ماده ای بین شیشه و چینی است در مقابل حرارت مقاوم هستند و می توان از آن ها در ماکروفر استفاده کرد.

به گزارش وبلاگ دیجی سافت، دکتر حسن براتی زاده با اشاره به این که استفاده از ظروف مناسب برای پخت و پز، نگهداری و سرو مواد مواد غذایی، اهمیت ویژه ای به منظور حفظ سلامت و بهداشت در تغذیه دارد، گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) ظروف استیل از برترین تجهیزات برای پخت و پز به تعداد می آیند.
وی ادامه داد: اما توجه به این نکته لازم است که غذاهای اسیدی و پرنمک را نباید برای مدت طولانی در این ظروف نگهداری کرد بعلاوه برای شست و شو هم بهتر است از مواد سفیدکننده و سیم ظرفشویی استفاده نگردد.
دکتر براتی زاده اعلام کرد: به علت نچسب نبودن ظروف استیل بهتر است برای طبغ غذاهای آبدار مانند انواع خورشت ها، سوپ و آش از آن ها استفاده کرد.
وی درخصوص ظروف آلومینیومی یا رویی اظهار کرد: امروزه دیگر ظروف رویی در بازار وجود ندارد و آنچه که با نام ظروف رویی به فروش می رسد، همان ظروف آلومینیومی هستند که به علت آزاد کردن آلومینیوم در غذا و انتقال این یون به بدن انسان، استفاده از آن توصیه نمی گردد.
دکتر براتی زاده گفت: متخصصان بر این باورند که استفاده از ظروف آلومینیومی در درازمدت سبب بروز مشکلاتی مثل کم خونی و آسیب سیستم عصبی بدن و بعلاوه افزایش احتمال بیماری آلزایمر می گردد بنابراین بهتر است از ظروف آلومینیومی برای پخت غذاهایی با زمان پخت کمتر و غذاهایی که اسیدی و یا قلیایی و پر نمک نیستند،استفاده گردد.
وی با بیان این که ظروف بلوری مسئله ای برای سلامتی ایجاد نمی کند و به راحتی آلوده نمی شوند، گفت: تفاوت ظروف بلور با ظروف پیرکس که در برابر حرارت مقاوم هستند در اضافه نمودن ماده ای با نام بوراکس به مواد اولیه آن است که باعث کاهش ضریب انبساط و در نتیجه مقاومت زیاد در برابر حرارت در این ظروف می گردد.
دکتر براتی زاده ادامه داد: این خاصیت باعث می گردد که ظروف پیرکس علاوه بر سرو غذا، در پخت و پز هم مورد استفاده قرار گیرند اما بهتر است در معرض شوک حرارتی قرار نگیرند، یعنی بلافاصله سرد و یا گرم نشوند.
وی ظروف چینی را از سالم ترین ظروف غذاخوری دانست و اضافه نمود: درصورت شستشو و نگهداری مناسب، بطوریکه جلای لعاب آنها از بین نرود زمان طولانی قابل استفاده هستند.
دکتر براتی زاده اسم کرد: ظروف چینی در مقایسه با ظروف بلوری مقاومت حرارتی بالاتری دارند بعلاوه ظروف اوپال که در واقع ماده ای بین شیشه و چینی است در مقابل حرارت مقاوم هستند و می توان از آن ها در ماکروفر استفاده کرد.
وی سپس به ظروف ملامین اشاره و اعلام کرد: ملامین تریمر (ملکول سه تایی) سیانامید است و در هنگام تهیه این ظروف امکان دارد مقداری از مواد اولیه که مونومرهای سمی هستند، در آن ها به جای مانده و به مرور وارد غذا شوند که برای سلامتی مضر می باشد.
دکتر براتی زاده اظهار داشت: استفاده از ملامین های رنگی بعلت انتقال رنگ به غذا و بعلاوه ماده ای که به اسم براق کننده به این ظروف اضافه می گردد، در صورت ایجاد ترک و یا خط و خش در سطوح خارجی این ظروف با وارد شدن به مواد غذایی به سلامت آسیب می زند بنابراین ترجیحا از این ظروف تنها برای مصرف خوراکی های سرد و در پیکنیک ها و مسافرت ها بهره ببرید.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: جام جم آنلاین