طرز تهیه هواری با تن ماهی ، خوشمزه ترین قاطی پلو حاضری

به گزارش وبلاگ دیجی سافت، هواری تن ماهی یکی از غذاهای اصیل جنوبی است که معمولا با ماهی و میگو درست می گردد ولی برای راحتی کار، هواری با تن ماهی هم تهیه می گردد. برای درست کردن هواری تن ماهی به عنوان یکی از به کنسرو تن ماهی، برنج، سبزی معطر تازه یا خشک، گوجه فرنگی یا رب گوجه، رب انار و ادویه های معطر احتیاج دارید و باید تن ماهی را با گوجه فرنگی، پیاز و سبزی های معطر بپزید و لابه لای برنج بریزید. در این مقاله از در ما طرز تهیه هواری تن ماهی به روش های مختلف و نکات پخت و خوشمزه شدن هواری با تن ماهی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه هواری با تن ماهی ، خوشمزه ترین قاطی پلو حاضری

مواد لازم برای تهیه هواری تن ماهی (برای 2 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
تن ماهی1 عدد
برنج2 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد
گوجه فرنگی3 عدد
سیر (برای سیر داغ)4 حبه
سبزی معطر ساطوری خرد شده150 الی 200 گرم
پودر تخم گشنیز1 قاشق چای خوری
زردچوبه1 قاشق چای خوری
پودر فلفل قرمزنصف قاشق چای خوری
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
تمر هندی2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری
نان لواش یا سیب زمینیبرای ته دیگ هواری تن ماهی
انواع ترشی و سالاد دلخواهبرای سرو در کنار هواری تن ماهی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت هواری تن ماهی: 1 ساعت

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه هواری تن ماهی جنوبی با سبزی

هواری تن ماهی به خاطر استفاده از سبزی ها، چاشنی ها و ادویه های معطر، گزینه بسیار خوبی برای و به شمار میرود. در ادامه طرز تهیه هواری تن ماهی مرحله به مرحله را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

روش درست کردن هواری با تن ماهی به روش جنوبی ها، شبیه است و به جای ماهی تازه یا منجمد، از کنسرو تن ماهی استفاده می گردد.

در این روش، ابتدا برنج را بشویید و در مقداری آب ولرم و نمک، بخیسانید. کنسرو تن ماهی را در یک قابلمه مناسب با مقداری آب، روی حرارت بگذارید تا به مدت 20 دقیقه بجوشد و سم کنسرو از بین برود ().

در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی و کنسرو تن ماهی را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: سبزی ها را آماده کنید

گوجه فرنگی ها را بشویید و آنها را رنده نموده یا در مخلوط کن پوره کنید. البته می توانید پوست گوجه فرنگی ها را بگیرید و به صورت نگینی ریز هم خرد کنید. اگر از سبزی معطر تازه استفاده می کنید، سبزی ها می تواند شامل گشنیز، شنبلیله، شوید و نعناع باشد.

این سبزی ها را هم به خوبی بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهد. در صورت استفاده از سبزی معطر تازه، به مقدار 150 تا 200 گرم سبزی در نظر بگیرید. فقط به خاطر داشته باشید، مقدار شنبلیله را کمتر در نظر بگیرید تا طعم غذایتان تلخ نگردد.

مرحله سوم: تمر هندی و پیاز را آماده کنید

به مقدار 3 قاشق تمر هندی را در یک لیوان آب ولرم بریزید و به مدت 15 دقیقه بخیسانید تا عصاره آن از هسته و پوست تمر هندی، جدا گردد. سپس تمر هندی را با دست بفشارید و آن را صاف کنید تا پوست و هسته ها در صافی بماند و عصاره را در هواری تن ماهی، به کار ببرید. پیاز و سیرها را هم پوست بگیرید. پیازها را نگینی ریز خرد کنید و سیرها را هم با رنده ریز، پوره کنید.

مرحله چهارم: پیاز و ادویه ها را تفت دهید

در یک تابه، مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند. در ادامه، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز و نمک را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خام آنها گرفته گردد.

شما می توانید انواع ادویه های معطر غذا، تمر هندی، روغن، سیر داغ و پیاز داغ آماده را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله پنجم: مایه هواری تن ماهی را درست کنید

سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خام آن گرفته گردد. به مدت 5 دقیقه درب تابه را بگذارید تا گوجه ها بپزند و غلیظ شوند. سپس عصاره تمر هندی و سبزی معطر تازه که خرد نموده بودید را اضافه کنید.

کنسرو تن ماهی را که جوشانده اید، باز کنید و روغن آن را جدا کنید تا روغن و نمک اضافی به غذا افزوده نگردد. همه مواد را هم بزنید و به مدت 5 دقیقه صبر کنید تا طعم ها به خورد هم بروند.

مرحله ششم: برنج را آبکش کنید

در یک قابلمه دیگر، مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. سپس آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید و برنج را در آب جوش بریزید. بسته به نوع برنج، حدود 5 تا 7 دقیقه برنج را بپزید.

برای خوشرنگ تر شدن برنج، می توانید به برنج در حال جوش، کمی زردچوبه اضافه کنید. وقتی برنج را آبکش می کنید، باید کمی سفت باشد چون مواد میانی، کمی آبدار است و ممکن است برنج تان شل و وارفته گردد.

مرحله هفتم: هواری تن ماهی را دم کنید

در این مرحله از طرز تهیه هواری تن ماهی با تمر هندی، کف یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و دلخواتان (نان یا سیب زمینی حلقه ای شده) بگذارید. یک لایه برنج روی ته دیگ بریزید و بعد مایه هواری تن ماهی را روی برنج بریزید.

دوباره یک لایه برنج و یک لایه هواری تن ماهی و در آخر، برنج بریزید. موادتان که تمام شد، دم کنی را روی قابلمه بگذارید و به مدت 45 دقیقه صبر کنید تا هواری تن ماهی دم بکشد.

انواع نان را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله آخر: هواری تن ماهی با سبزی را سرو کنید

بعد از دم کشیدن هواری تن ماهی، شعله را خاموش کنید. کمی روغن روی این پلو مخلوط بریزید و به آرامی مواد را هم بزنید. سپس هواری تن ماهی را در ظرف سرو بریزید و آن را با یا ، سرو کنید.

انواع ترشی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

نکات مهم در طرز تهیه هواری با تن ماهی

  • جنوبی های اصیل از تمر هندی به عنوان چاشنی در هواری تن ماهی استفاده می نمایند. اما اگر تمر هندی در دسترس نداشتید، می توانید با رب گوجه فرنگی، جایگزین کنید.
  • در طرز تهیه هواری تن ماهی با رب گوجه، به جای 3 عدد گوجه فرنگی، به مقدار 1 یا 2 قاشق رب گوجه فرنگی بهره ببرید.
  • طرز تهیه هواری تن ماهی بدون سبزی هم مرسوم است. در این صورت، انواع سبزی های معطر را از دستور غذا حذف کنید.
  • می توانید هواری تن ماهی را به صورت دمی درست کنید. در این صورت، بعد از آماده کردن مواد میانی هواری تن ماهی، برنج خیسانده و آبکش شده را اضافه کنید. به مقدار ای که یک بند انگشت، روی برنج را بپوشاند، آب اضافه کنید. اجازه دهید آب اضافه شده، روی حرارت بجوشد و دانه های برنج نرم تر شوند. سپس درب قابلمه را بگذارید و هواری تن ماهی را دم کنید.
  • برای طرز تهیه هواری تن ماهی با عدس، به مقدار دلخواه، عدس را ابتدا بخیسانید و بعد با مقداری آب، نیم پز کنید. سپس عدس نیم پز شده را آبکش نموده و به همراه مواد میانی هواری تن ماهی، لابه لای برنج بریزید و آن را بپزید.
  • مقدار شنبلیله در سبزی هواری تن ماهی، باید کمتر از دیگر سبزی ها باشد. مثلا به ازای 1 دسته گشنیز خرد شده، 1 قاشق غذاخوری شنبلیله کافی است. شنبلیله عطر تند و خوبی به غذا می دهد اما در صورت استفاده زیاد، باعث تلخ شدن غذا می گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن هواری تن ماهی

ترکیب سبزی هواری تن ماهی چیست؟

به طور سنتی و اصیل، از ترکیب سبزی های گشنیز، شنلیله، نعناع و شوید یا سبزی ماهی (گشنیز و شنبلیله) استفاده می گردد. اما شما می توانید به جای این ترکیب سبزی هواری ماهی، فقط از شوید تازه یا خشک بهره ببرید.

چاشنی هواری تن ماهی چیست؟

به عنوان چاشنی هواری تن ماهی، می توانید از تمر هندی در این غذای اصیل جنوبی بهره ببرید. بعلاوه رب گوجه یا گوجه فرنگی باعث خوشرنگ و خوشمزه تر شدن طعم هواری تن ماهی می گردد.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه هواری با تن ماهی ، خوشمزه ترین قاطی پلو حاضری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه هواری با تن ماهی ، خوشمزه ترین قاطی پلو حاضری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید