موارد مصرف و عوارض جانبی هیدروکسی زین

به گزارش وبلاگ دیجی سافت، هیدروکسی زین برای درمان خارش ناشی از آلرژی به کار می رود. آن یک آنتی هیستامین است و از طریق مسدود کردن یک ماده طبیعی خاص (هیستامین) که بدن شما در طول یک واکنش آلرژیک می سازد، اثر می نماید. هیدروکسی زین ممکن است به صورت کوتاه مدت برای درمان اضطراب یا یاری به خواب آلود یا ریلکس شدن قبل و بعد از جراحی نیز به کار رود.

موارد مصرف و عوارض جانبی هیدروکسی زین عموماً صحبت کردن در خصوص هیدروکسی زین به اینجا ختم می گردد که می توان گفت هیدروکسی زین یک آنتی هیستامین است که تقریبا تفاوتی با داروهای بدون نسخه مثل بنادریل و زیرتک ندارد که برای درمان علائم آلرژی و سرماخوردگی مثل آبریزش بینی، خارش و آبریزش چشم استفاده می شوند.

البته طبقه بندی این داروها با یکدیگر یکسان است اما ویژگی های منحصر به فردی دارد که در این قسمت در خصوص آن ها صحبت خواهیم کرد:

هیدروکسی زین در واقع فقط به وسیله نسخه تجویز می گردد و بدون نسخه نمی توانید آن را تهیه کنید.

هیدروکسی زین هیدروکلراید و هیدروکسی زین پاموآت دو نوع از مواد فعال یکسان هستند. هر دو در برندهای مختلف قابل دسترس می باشند و برای اضطراب به کار می فرایند.

هیدروکسی زین چگونه وارد عمل می گردد ؟محققان دقیقاً فرایند فعالیت هیدروکسی زین را در بدن و فکر انسان برای درمان اضطراب نمی دانند اما بیشتر درمان گرها بر این توافق هستند که این دارو می تواند اثرات دو ماده شیمیایی در بدن به نام هیستامین و سروتونین را تغییر دهد.

هیدروکسی زین به عنوان یک آنتی هیستامین اثرات هیستامین در بدن را مسدود می نماید و باعث خواب آلودگی فرد می گردد.

سروتونین نیز یک ماده شیمیایی است که روی روحیه فرد تاثیر گذار است. ویژگی منحصربه فرد هیدروکسی زین روی سروتونین تقریباً شبیه به اثر آن در خصوص آنتی هیستامین است.

از آن جا که هیدروکسی زین بسیار فراگیر است و برای درمان بسیاری از انواع اختلال های اضطراب به کار می رود، در نتیجه آن را برای اختلال اضطراب عمومی هم استفاده می نمایند.

هیدروکسی زین چگونه استفاده می گردد ؟یکی از ویژگی های منحصر به فرد و خاص در خصوص هیدروکسی زین این است که می توانید هر زمانی که احتیاج داشتید آن را بهره ببرید.

ممکن است هیدروکسی زین تنها دارویی باشد که برای اضطراب استفاده می کنید اما در حالت رایج، این دارو همراه با داروهای دیگر اضطراب مثل بوسپار یا کلکسا تجویز می گردد که باید آن ها را هر روز استفاده کرد تا علائم اضطراب بهبود پیدا کند . در هر حال هیدروکسی زین تنها زمانی استفاده می گردد که علائم بروز پیدا می نمایند.

هیدروکسی زین مانند همه داروهای دیگر باید دقیقاً طبق دستورالعمل های پزشک و نسخه مصرف گردد.

دوز معمولی آن برای یک فرد جوان 50 تا 100 میلی گرم و گاهی اوقات مصرف آن چهار بار در روز با غذا یا بدون غذا است.

چقدر طول می کشد تا هیدروکسی زین آغاز به کار کند؟هیدروکسی زین بسیار سریع وارد عمل می گردد. بیشتر افراد ظرف نیم ساعت احساس تغییر دارند و بیشترین اثر خود را بعد از دو ساعت نشان می دهد. از آن جایی که این دارو به سرعت کار می نماید، در نتیجه عوارض جانبی آن ها نیز سریع ظاهر می شوند. 1

عوارض جانبی مصرف هیدروکسی زینخواب آلودگی، سرگیجه، تار شدن دید، یبوست و خشکی دهان از جمله عوارض جانبی مصرف هیدروکسی زین است. در صورتی که هرکدام از این علائم ادامه پیدا کرد یا وخیم تر شد به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

برای از بین بردن خشکی دهان از آبنبات ها یا آیس چیپس های بدون قند بهره ببرید، آدامس بدون قند بجوید، آب بیشتری بنوشید یا از یک جایگزین بزاق دهان بهره ببرید.

در صورتی که پزشک داروی هیدروکسی زین را برای شما تجویز نموده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. بعلاوه ضروری است بدانید بیشتر افرادی که داروی هیدروکسی زین را مصرف نموده اند عوارض جدی این دارو را تجربه ننموده اند.

در صورتی که عوارض جانبی خطرناکی مانند تغییرات روحی و روانی مثل بی قراری، گیجی و توهم، لرزش و مشکل در ادرار کردن را تجربه می کنید به سرعت به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورتی که به عوارض جانبی بسیار جدی مانند تشنج، ضربان قلب سریع و نامنظم، سرگیجه شدید و بی هوش شدن مبتلا شدید به سرعت از مرکز فوریت های پزشکی یاری بگیرید.

ضروری است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در خصوص داروی هیدروکسی زین نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید به سرعت از مرکز فوریت های پزشکی یاری بگیرید. با توجه به اینکه فهرست عوارض کامل نیست ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید. 2

تداخلات داروییتداخلات دارویی ممکن است نحوه تأثیرگذاری داروها را تغییر دهند یا ریسک ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. این مقاله شامل تمام تداخلات دارویی ممکن نمی باشد. فهرستی از تمام محصولات مصرفی تان (ازجمله داروهای نسخه ای/غیرنسخه ای و محصولات گیاهی) تهیه کنید و آن را در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. هرگز بدون تأیید پزشک تان، دارویی را آغاز یا قطع نکنید یا دوز مصرف آن را تغییر ندهید.

اگر داروهای دیگری مصرف می کنید که باعث خواب آلودگی تان می شوند، مانند مسکن های مخدر یا تسکین دهنده های سرفه (مانند کودئین، هیدروکودون)، داروهای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، شل نماینده های عضلانی (مانند کاریسوپرودول، سایکلوبنزاپرین) یا سایر آنتی هیستامین ها (مانند دیفن هیدرامین، پرومتازین) به پزشک یا داروسازتان اطلاع دهید.

برچسب های روی تمام داروهایتان (مانند محصولات آلرژی یا سرماخوردگی و سرفه) را آنالیز کنید، چون ممکن است آنها حاوی مواد تشکیل دهنده ای باشند که باعث خواب آلودگی می شوند. در خصوص نحوه استفاده بی خطر از آن محصولات از داروسازتان سوال کنید.

این دارو را به همراه آنتی هیستامین های دیگری که روی پوست مالیده می شوند (مانند کرم، پماد، اسپری دیفن هیدرامین) مصرف نکنید چون ممکن است احتمال بروز عوارض جانبی افزایش یابد.

هیدروکسی زین، بسیار شبیه سیتریزین و لووسیتریزین است. در حین مصرف هیدروکسی زین از این داروها استفاده نکنید.

این دارو ممکن است با بعضی تست های آزمایشگاهی (ازجمله تست آلرژی پوست، سطح کورتیکواستروئیدهای ادرار) تداخل داشته باشد و احتمالا باعث نتایج اشتباه گردد. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاه و تمام دکترهایتان می دانند که شما این دارو را مصرف می کنید. 3

تداخل داروی هیدروکسی زین با بیماری هاهیدروکسی زین با بیماری هایی که در فهرست زیر مشاهده می کنید تداخل دارد به همین علت حتما قبل مصرف دارو، باید وجود این بیماری ها به پزشک اطلاع داده گردد.

بیماری های قلبی عروقی

افسردگی

سندرم QT

بیماری های کبدی/ کلیوی

بیماری مزمن انسداد ریوی و آسم

گلوکوم1

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.doctoreto.com

3.www.rastineh.com

منبع: راسخون

به "موارد مصرف و عوارض جانبی هیدروکسی زین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موارد مصرف و عوارض جانبی هیدروکسی زین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید