فاجعه 7 خودکشی در 6 روز!

به گزارش وبلاگ دیجی سافت، خودکشی های نوجوانان در پایان دهه 90 همه را در شوک و بهت فرو برده است. آمار بالای خودکشی ها و روش های تکان دهنده این مرگ های خودخواسته یک فاجعه را نشان می دهد. اطلاعات سالنامه آماری مرکز آمار ایران که مربوط به سال های 75 تا 91 است نشان از کمترین میزان اقدام به خودکشی نوجوانان را داشت.

فاجعه 7 خودکشی در 6 روز!

به گزارش شهفرایند، نوجوانان 5 درصد از آمار 17 هزار و 56 خودکشی در کشور را به خود اختصاص داده بودند که مصرف دارو شایع ترین روش خودکشی این گروه سنی کوچک بود، اما اپیدمی خودکشی های تکان دهنده نوجوانان شاید پس از مرگ محمد مهدی 12 ساله در سال 90 شکل گرفت. پسر نوجوانی که به تقلید از سریال پنج کیلومتر تا بهشت خود را تسلیم حلقه دار کرد تا روحش به پرواز درآید.

پس از محمد مهدی بود که اسامی دیگر نوجوانان در لیست سیاه مرگ های فجیع خودخواسته ثبت شد. یکی به تقلید از بازیگر یک سریال دست به خودکشی می زد و دیگری به تقلید از یک مراسم اعدام خیابانی. سیاهه مرگ این نوجوانان هرروز قطور تر می شد. دیگر از آمار های کوچک خودکشی های نوجوانان در دهه های گذشته خبری نبود.

آمار خودکشی های نوجوانان هرسال 5 درصد افزایش پیدا کرد، اما پایان این دهه لیست مرگ های خودخواسته نوجوانان بیشتر از هر زمان دیگری خودنمایی می کند. هنوز از آمار های رسمی خبری نیست. اما 27 نوجوان از ابتدای مهرماه تن به مرگ داده اند. تنها در 6 روز گذشته 7 دختر و پسر 12 تا 17 ساله خودکشی کرده اند. انتخاب روش های این نوجوانان که زندگی را در خاتمه دیده اند، اما ماجرا را تلخ تر می کند.

جزییات مرگ های خود خواسته

3 دختر و 4 پسر نوجوانی که در این 6 روز گذشته خود را تسلیم مرگ کرده اند هرکدام یک زندگی بودند یک نفس، اما قطع شان کردند تا نباشند. با تصمیم وحشتناک شان داغ بزرگی گذاشتند. همه این قربانیان کوچک، مرگ را به زندگی ترجیح داده اند.

سیما میان طناب دار

سیما آخرین قربانی لیست سیاه 20 آذر ماه تا 26 آذر ماه است. دختر 17 ساله رامهرمزی چهارشنبه 26 آذرماه 1399 خودش را دار زده است.

20 ثانیه تلخ

25 آذر ماه، اما یک فیلم تلخ از خودکشی نوجوان 14 ساله دست به دست شد. تصاویر این فیلم 20 ثانیه ای نشان می داد پسر دانش آموز پس از درآوردن کاپشن خود از بالای یک برج به پایین می پرد و جانش را از دست می دهد.

خودکشی در آبادان

24 آذر ماه، اما مرگ خودخواسته دیگری در آبادان رقم خورد. پسر نوجوان دیگری در روستای ابوشانک با حلق آویز کردن خودش به زندگی اش پایان داد.

پایان یک نفس با مومو

بازی مومو باز هم در این روز ها قربانی گرفت. 22 آذر ماه پسر 16 ساله در غرب تهران تحت تأثیر این بازی به زندگی خود پایان داد.

آتش اختلافات

زهرا اسماعیلی دختر 16 ساله اهل روستای باوان مرگور ارومیه نیز روز شنبه 22 آذر ماه خود را به دلیل آنچه اختلاف خانوادگی گفته اند، به آتش کشید.

مرگ دردناک با چکاندن ماشه

اما خودکشی دانش آموز 12 ساله در منطقه سعادت آباد فجیع ترین خودکشی این روزهاست. 22 آذر ماه این حادثه تلخ رقم خورد. پسر نوجوان قبل از مرگش، دوربین فیلمبرداری را روشن کرده و در مقابل دوربین انگیزه خود از این مرگ را بیان می کند. از زندگی خسته شدم و دیگر نمی توانم به زندگی ادامه دهم. حتی دست نوشته ای با این مضمون نیز از خود به جای می گذارد. در پایان این فیلم 12 دقیقه ای پسر نوجوان اسلحه کلت کمری را برداشته و به سرش شلیک می کند. پدر و مادر این پسر به تازگی از هم جدا شده بودند. این درحالی است که هنوز تعیین نیست این دانش آموز اسلحه را از کجا تهیه کرده است.

سوختن یک زندگی

روناک عزیزوند هم در لیست قربانیان این 6 روز سیاه خودکشی ها است. روناک عزیزوند هم دختر 14 ساله اهل روستای کانی رش ارومیه 20 آذر 99 خودسوزی کرد. گفته می شود او به دلیل اختلاف با همسرش مرگ آتشین را انتخاب کرده است.

فرایند صعودی خودکشی ها

سازمان پزشکی قانونی می گوید آمار خودکشی در سال 98 نسبت به سال 97 نزدیک به 0.8 درصد رشد داشته است. زنگ هشدار ها به صدا در آمد. وضع اقتصادی، اجتماعی و وجود مسائل روانی در نوجوانان و خانواده در بروز اقدام به خودکشی تأثیر دارد.

البته آمار خودکشی در کشورمان در مقایسه با سایر کشور ها قابل توجه نیست، اما فرایند صعودی خودکشی در 10 سال گذشته، برای حوزه های فرهنگی یک زنگ خطر جدی است.

بی ثباتی در این رده سنی

روانشناسان بالینی معتقدند خودکشی نتیجه نفرتی است که فرد نسبت به دیگران و جامعه دارد. دکتر ناصر قاسم زاده، روانشناس و مشاور بر این باور است که دوره نوجوانی، به دوره طوفانی معروف است. او به شهفرایند می گوید: افراد در این دوره ثبات تعیین در رفتار و گفتار ندارند. آرمانگرایی و نااستواری هیجانی از خصایص افراد در این بازه سنی است که بی ثبات بوده. علت خودکشی نوجوانان به دلیل هیجان یا کنجکاوی، بسیار نادر است. اغلب موارد خودکشی در این گروه سنی به دلیل فقر شدید خانواده، خشونت زیاد در کانون خانواده، اعتیاد والدین، ازدواج اجباری کودک و زندگی در فضای بسیار متشنج و پراضطراب است. انواع خودکشی در بچه ها و نوجوانان کاملا لحظه ای است. با وقوع یک اتفاق تلخ یا یک دعوا جرقه خودکشی به ذهنشان خطور می کند.

گرایش به تغییر

این متخصص در ادامه می گوید: یکی از ویژگی های نوجوانی که معمولا کسی متوجه آن نمی شود، گرایش به تغییر است که نوجوان می خواهد یک باره همه چیز را تغییر بدهد مانند اینکه جامعه بدون طلاق، اعتیاد، فقر و خودکشی را مطالبه می کند. همه نوجوانان در دوره ای از زندگی خود احساس ناامیدی و درماندگی را تجربه می کنند و دچار مشکل می شوند، اما تنها عده خاصی از این افراد به سمت مصرف خودکشی می فرایند. خصوصیت این افراد معمولا مشترک است. خودکشی را تنها راه غلبه بر احساسات، آشفتگی و مسائل عاطفی می بینند.

پیشگیری از خودکشی

قاسم زاده با اعلام اینکه درک متقابل از راه حل های پیشگیری از تمایل نوجوان به خودکشی است، گفت: والدین باید با آرامش به حرف فرزندشان گوش بدهند که بتوانند هر اتفاقی که از بیرون برایشان پیش می آید به خانواده شان گفته و بهتر تصمیم بگیرند به عنوان مثال پدر و مادری که همیشه با زبان سرزنش و توبیخ با فرزندشان حرف می زنند، نمی توانند دوست شان باشند.

این متخصص روانشناسی در ادامه می گوید: داشتن سابقه افسردگی مزمن، سابقه مسائل روانی در خانواده، جدایی والدین، اعتیاد به الکل و موادمخدر و آزار جنسی ازجمله عوامل زمینه ساز اقدام به خودکشی است.

منبع: فرارو

به "فاجعه 7 خودکشی در 6 روز!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فاجعه 7 خودکشی در 6 روز!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید