سخت کوشی کافی نیست، هوشمندانه کار کنید

به گزارش وبلاگ دیجی سافت، خبرنگاران - ترجمه از هدی بانکی: بیشتر کار هایی که ما انجام می دهیم احتیاجمند کوشش اند. چه آن کار شغل مان باشد و چه روابط یا اهداف شخصی مان، احتیاج دارند تا برای شان سخت بکوشیم تا برترین نتیجه ممکن را کسب کنیم.

سخت کوشی کافی نیست، هوشمندانه کار کنید

متاسفانه سختکوشی، اثرات منفی نیز با خود دارد. اگر شما برای مدتی طولانی به سختی کار و فعالیت کنید، زمانی می رسد که می فهمید کوششی بالاتر از این نمی توانید بکنید. شاید بگویید این حرف اشتباه است. سختکوشی به هر حال اهمیت دارد و کسی که عادت به سختکوشی دارد می تواند بی وقفه به کوشش خود ادامه دهد و به پیروزیت برسد، چون در هر صورت، کوشش، لازمه پیروزیت است.

اما وقتی شما 24 ساعت شبانه روز کار می کنید، درست مانند بیشتر افراد، جایی احتیاج دارید کوشش تان را هوشمندانه کنید تا از وقت و انرژی باارزشی که صرف می کنید بیشترین بهره را ببرید. سختکوشی شما را به نتیجه می رساند، اما سختکوشی و به طور همزمان هوشمندانه کار کردن، شما را به برترین نتیجه می رساند.

هدف تان را شفاف کنید

هر کاری هدفی دارد، فقط موضوع این است که آن هدف را بدانید یا نه. هدف نهایی تان از چیزی که دنبالش هستید چیست؟ افرادی که نمی دانند هدف شان از کاری که می نمایند چیست، بیشتر ِ وقت خود را تلف می نمایند. اگر هدف تان را بدانید می توانید روی آن خوب تمرکز نموده و خوب شکلش دهید. هر چه هدف شفاف تر، بهتر!

تصویری برای خود خلق کنید

حالا که دانستید هدف تان چیست، پس باید تصویری برای خود خلق کنید. این تصویر را به عنوان جهت مسیر خود ببینید. باید بدانید که تصویری که در فکر دارید و جلوی چشمان تان تصور می کنید، به شما این امکان را می دهد تا مقصدتان را بشناسید و انگیزه حرکت به جلو پیدا کنید.

از قانون 20/80 استفاده کنید

همواره راه های زیادی برای رسیدن به یک نتیجه وجود دارد. اما طبق قانون 20/80، فقط 20 درصد از فعالیت های شما منجر به فراوری 80 درصد از نتیجه خواهد شد. موثرترین راهی که شما را از اینجایی که هستید به جایی که می خواهید برسید می رساند چیست؟ همان راه را بروید.

در پی چیز هایی بروید که بیشترین اثر را دارند

کار های بیشماری وجود دارند که می توانید برای رسیدن به یک هدف انجام دهید. اما شما باید در پی مهم ترین کار ها بروید، همان هایی که بیشترین تاثیر را می گذارند. به عنوان نمونه اگر صاحب وبلاگی هستید، روی موضوعات کلیدی تمرکز کنید که بیشترین تفاوت ها را ایجاد می نمایند، مثلا نوشتن محتوایی با کیفیت بالا برای خواننده های تان.

ساختاری ایجاد کنید که انگیزه تان جریانی یکنواخت داشته باشد

اگر بدانید انگیزه چطور کارش را انجام می دهد و اثرش را می گذارد، پس حتما این را هم می دانید که امواج بلند و کوتاهی دارد. ممکن نیست شما در تمامی لحظات، 100 درصد با انگیزه باشید؛ بنابراین باید محیط و شرایط خود را جوری تنظیم و تعدیل کنید که جریانی متعادل و یکنواخت از انگیزه وجود داشته باشد. شرایط پیرامون شما به عنوان مثال می توانند آدم هایی باشند که با آن ها ارتباط دارید، روتین تان، و روابط حرفه ای تان.

دست از کمال گرایی بردارید

کمال گرایی و کمال گرا بودن، بی عیب و ایده آل نیست اگر جلوی رسیدن و پیشرفت تان را بگیرد. پس طرز فکر کمال گرایانه را کنار بگذارید و نسبت به جزئیات وسواس به خرج ندهید. شما معمولا کنترلی روی جزئیات ندارید.

از دیگران یاد بگیرید

منابع زیادی برای یاد گرفتن وجود دارد: افراد باهوش، فرصت های استثنایی، و کتاب های مطرحی که به آن ها دسترسی دارید، از این منابع استفاده کنید. از مشورت کردن با افراد پیروز و کاربلد واهمه نداشته باشید. این کار یاری تان می نماید خیلی زود و موثر به نگرش هایی مهم دست پیدا کنید.

اگر روشی جواب داد، ادامه اش دهید

اگر به فرمولی دست پیدا نموده اید که جواب می دهد پس از همان استفاده کنید. چرخ یک بار اختراع شده و لازم نیست شما دوباره آن را اختراع کنید! وقت تان را صرف کاری کنید که ارزش داشته باشد.

یاری بخواهید

بیشتر ما ترجیح می دهیم خودمان کار ها را انجام دهیم و دیگران را به زحمت نیندازیم. این ویژگی از نظر اخلاقی بسیار عالیست، اما گاهی درخواست یاری کردن، جنبه های مثبتی فراتر از آنچه تصور می کنید دارد. آدم ها دوست دارند به هم یاری نمایند، درست همان طور که شما دوست دارید به دیگران یاری کنید و این کار مسرور تان می نماید. پس درخواست کنید تا جواب بگیرید. اگر چیزی نگویید، هرگز جوابی دریافت نخواهید کرد.

کار های بیفایده را انجام ندهید

دنبال کار هایی که بیشترین اثر را دارند رفتن، یعنی اینکه باید کار های بیفایده را رها کنید. کار ها و فعالیت هایی وجود دارند که شاید انجام شان بد نباشد، اما در بلند مدت واقعا نتیجه ای ندارند. پس کاری را انجام ندهید مگر اینکه واقعا لازم باشد.

درصورت امکان از اتوماسیون استفاده کنید

آیا راهی وجود دارد که کارهای تان را اتومات کنید، مخصوصا کار های پُرهزینه؟ فقط کار های سخت و پیچیده احتیاج به اتوماسیون ندارند، حتی کار ساده ای مانند فیلتر کردن ایمیل های تان می تواند اتومات گردد تا شما شخصا برای این کار وقت صرف نکنید. اپلیکیشن های کاربردی زیادی وجود دارند که کار ها را بهتر برای تان انجام می دهند و در ضمن وقت بیشتری برای رسیدن به کار های ضروری تر خواهید داشت.

برخی از کار ها را به دیگران بسپارید

کار های کم اهمیت تر و کم اثرتری را که به هر حال باید انجام شوند و نمی توانید حذف شان کنید، به دیگران واگذار کنید. اگر کسب و کاری راه انداخته اید، حتما یک فرد مورد اعتماد را استخدام کنید تا برخی از کار ها به آن ها محول گردد.

بعلاوه اگر کاری خارج از تخصص یا دانش شماست و یا بهتر است فرد دیگری انجامش دهد، پس خودتان را از آن کنار بکشید. شما فقط 24 ساعت در روز وقت دارید و این زمان محدود شما باید صرف چیز هایی گردد که بیشترین ارزش را دارند. مثلا کار های حسابداری، برنامه ریزی و ... را به دیگران بسپارید. لازم نیست شما خودتان به علم حسابداری وارد باشید یا آن را یاد بگیرید. کاری که هسته فعالیت شما نیست نباید به وسیله شما انجام گردد.

صبر داشته باشید

گاهی صبر کردن می تواند برترین راهکار باشد. برخی از مسائل وقتی که صبر می کنید، خودشان حل می شوند. اگر در شرایط دشواری گرفتار شدید، با مدتی صبر کردن، راهکار های جدیدی به فکر تان خطور خواهند کرد. این طبیعی است که در انجام کار ها گاهی به مانع بربخوریم، اما زمانی باید با این موانع بجنگیم که ارزش کوشش و صرف وقت را داشته باشد. یعنی باید ابتدا، جنبه های مثبت و منفی را ارزیابی کنید و سپس تصمیم بگیرید صبر کنید یا مبارزه. سعی نکنید نسبت به هر مانعی که برخورد می کنید گارد بگیرید، شاید واقعا آنسوی ماجرا هیچ چیز باارزشی نباشد!

همواره در پی راه بهتری باشید

خودتان را به یک سری از قوانین ثابت و از پیش مشخص شده مقید نکنید و دست و پای خودتان را با آن ها نبندید. داستان های پیروزیت دیگران را مطالعه کنید، موقیعت خودتان را ارزیابی کنید و در پی راه هایی برای بهبود کاری که انجام می دهید باشید. نسبت به تغییرات انعطاف نشان دهید تا بهتر نتیجه بگیرید.

هر وقت خسته شدید توقف کنید

افراد پیروز به این را تجربه نموده اند که وقتی سعی می نمایند روی مسئله ای فشار بیاورند در حالی که خسته هستند، فقط مسائل بیشتری ایجاد می نمایند و خسته تر و بی انرژی تر می شوند. به جسم و فکر استراحت دادن برای دست آورد های بیشتر ضروریست. یک آدم خسته نمی تواند کار مفیدی انجام بدهد، اما کسی که خوب استراحت نموده و شارژ شده، سریع تر و بهتر کار می نماید.

کارهای تان را مرتبا مرور کنید

کار هایی را که هفته گذشته انجام داده اید و نتایجی که کسب نموده اید را به طور مرتب مرور نمایید. سپس فعالیت هایی را که مفید بوده اند یا بی نتیجه بوده اند بررسی کنید. مفید ها را ادامه دهید و بی نتیجه ها را رها کنید. خیلی زود خواهید دید لیستی شسته و رفته از کار ها و روش هایی دارید که مفید و پاسخگو هستند.

منبع: dumblittleman

پ

منبع: برترین ها

به "سخت کوشی کافی نیست، هوشمندانه کار کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سخت کوشی کافی نیست، هوشمندانه کار کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید