اکونومیست: حاکمان سعودی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی های خود خطر جنگ خارجی را به جان می خرند
به گزارش وبلاگ دیجی سافت، مجله اینترنشنال اکونومیست با تاکید بر شکست عربستان در جنگ یمن اعلام نمود که حاکمان سعودی برای منحرف کردن افکار عمومی از شکست بزرگ خود در داخل کشور خطر جنگ های خارجی را به جان می خرند.

به گزار ش گروه بین الملل وبلاگ دیجی سافت، مجله اکونومیست بیان کرد که حاکمان سعودی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی های بزرگ خود در داخل عربستان، خطر جنگ های خارجی را به جان می خرند.
وب سایت سعودی لیکس نوشت: در این مجله آمده است: حاکمان عربستان شکست های خود را در پشت پرچم و احساسات میهن پرستانه کشور پنهان می نمایند و خطر جنگ های خارجی را برای منحرف کردن توجهات از ناکامی های بزرگ خود در داخل کشور را به جان می خرند ؛چراکه ظالمان مشتاق حضور یک دشمن خارجی هستند و گاهی اوقات تبلیغات خودشان را باور می نمایند؛اما این اشتباهات در نهایت منجر به سقوط آنها خواهد شد.
این مجله به تحولات شرایط نظامی میدانی یمن پرداخت و نوشت که عربستان در باتلاق یمن درگیر شده و نمی تواند از آن رهایی یابد.
در این گزارش آمده است که ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان در اواسط نوامبر از استان حدیده عقب نشینی کرد، استانی که موقعیت استراتژیک مهمی دارد زیرا بندر اصلی یمن در سواحل دریای سرخ است.
این مجله ادعای عربستان در خصوص انکار عقب نشینی از حدیده را به تمسخر گرفت و اظهارات ژنرال آمریکایی در جنگ کره را یادآور شد که گفته بود، نیروهای تحت محاصره وی عقب نشینی نکردند؛ بلکه در جهت دیگری پیشروی کردند.
مجله مذکور نوشت: گزارش مبنی بر خروج نیروهای سعودی تقریباً برای همه تعجب آور بود، حتی برای ناظران سازمان ملل که از سال 2018 برای نظارت بر آتش بس در منطقه مستقر شده اند.
این مجله دیدگاه عربستان سعودی در خصوص این عقب نشینی را به عنوان یک تغییر بزرگ در خط مقدم به تمسخر گرفت. با توجه به اینکه این اظهارات با هدف کوچک شمردن اتفاقات اتفاق افتاده است.
به گفته ائتلاف عربی عقب نشینی یک انتخاب استراتژیک بود (شاید تحت تأثیر امارات متحده عربی، شریک ائتلافی که از نظامیان داخلی حمایت می نماید).
این مجله نوشت: هدف از توافق استکهلم پیرامون برقراری آتش بس برداشتن اولین گام به سمت صلحی گسترده میان انصارالله و دولت مستعفی یمن است. انصارالله آنطور که مطلوب بود از حدیده عقب نشینی نکرد و در حالی که آتش بس از مقدار خشونت ها کاست؛ اما به طور معمول نقض شد و شاید بن بست موجود نیروهای ائتلاف را وادار کرد در جای دیگری مستقر شوند.
اکونومیست تاکید نمود که حدیده زمانی برای ائتلاف عربی در اولویت بود. با این حال، امروز نبرد بزرگ تری در 260 کیلومتری شمال شرقی، در مأرب در حال وقوع است.
در ادامه این گزارش آمده است که حدیده زمانی تقریبا سرزمین صلح بود. این کشور میزبان نزدیک به یک میلیون آواره داخلی است و تنها پالایشگاه نفت در شمال یمن را در خود جای داده است. بعلاوه دارای بزرگراهی است که یمن را به عربستان سعودی متصل می نماید.
این جنگ اوضاع ملت یمن را وخیم نموده است، زیرا نزدیک به 80 درصد از 30 میلیون نفر آن برای زنده ماندن به یاری احتیاج دارند ، در حالی که بیش از دو میلیون کودک از سوء تغذیه حاد رنج می برند.
اکونومیست در ادامه نوشت: درگیری که در سال 2015 به مردم یمن تحمیل شد به باتلاقی تبدیل شده که میلیاردها برای عربستان هزینه دارد و به روابط این کشور با شرکای اصلی بخصوص آمریکا لطمه زده است.
بر اساس این گزارش، در واقع سعودی ها مشتاق کاهش خسارات خود هستند، اما نمی توانند راهی برای انجام این کار بیابند.
منبع: خبرگزاری تسنیم